Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Діаміноксидаза – новий тест для діагностики несприйняття гістаміну

11.04.2015
Фото - Діаміноксидаза – новий тест для діагностики несприйняття гістаміну

Гістамін життєво необхідний для організму людини. Він присутній у кожній клітині та впливає на імунітет, процес сну чи безсоння та ін. У здорової людини гістамін, що потрапляє в організм, розщеплюється в тонкій кишці за допомогою ферменту діаміноксидази. При нестачі діаміноксидази або її зниженої активності вживання їжі, що містить гістамін, викликає схожі з алергією симптоми. До них відноситься кропив'янка, свербіж шкіри, нудота і блювота, біль у животі, метеоризм, діарея, головний біль, запаморочення, гіпотонія, тахікардія, серцева аритмія, закладеність носа, ринорея, дисменорея.

Люди з цією хворобою довгий час не можуть з'ясувати причину* поганого самопочуття. Для точної діагностики несприйняття гістаміну експерти компанії ДІЛА вводять нове дослідження «Діаміноксидаза». Результати дослідження відображають визначення діаміноксидази у крові людини в кількісному форматі.

Лікар призначає аналіз «Діаміноксидаза» з метою:

  1. діагностики несприйняття гістаміну
  2. диференціальної діагностики несприйняття гістаміну від алергії, хронічного запалення слизової кишечника (при хворобі Крона, виразковому коліті та ін.)
  3. моніторингу перебігу захворювання, контролю терапії та результатів безгістамінової дієти.

Дослідження доцільно проводити до переходу на безгістамінову дієту. Кров з вени потрібно здати вранці до 11:00, натщесерце, через 8-12 год після вживання їжі.

Експерти компанії ДІЛА не рекомендують пацієнтові самостійно інтерпретувати результати дослідження і займатися самодіагностикою. Необхідно звернутися до лікаря для оцінки результату і призначення лікування, якщо це необхідно для попередження розвитку ускладнень.

* Факторами, які призводять до несприйняття гістаміну, є:

  • продукти харчування, що містять гістамін (риба, сир, ковбаса, декілька сортів фруктів і овочів та ін.)
  • лікарські препарати, нейропептиди, ензими
  • алкоголь (вино, пиво)
  • нестача вітаміну B6
  • гіпоксія
  • пошкодження ентероцитів при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому