Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Диня - баштанна культура, рослина сімейства гарбузові, низькоалергенна. Основним алергеном дині є білок профілін, що міститься також в пилку рослин, деяких харчових продуктах, латексі. Встановлено перехресна реактивність між алергенами моркви, кавуна, гарбуза, огірків, кабачків, насіння гарбуза, селери, а також пилку бур'янів (полин, амброзія) і латексу.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на диню
Маркер
Маркер сенсибілізації до дині
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, диня (f87)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.