Загальна характеристика
Яєчний білок багатий білками і вважається високоалергенним. Одним із цих білків є Gal d 2, який також називають овальбуміном, і він вважається основним алергеном для яєць. Яйце вважається одним із найпоширеніших джерел харчової алергії, особливо у немовлят і дітей, з рівнем поширеності в межах 1,3-1,6%. Однак поширеність алергії на яйця серед дорослих становить менше 0,25%. Специфічний тест IgE (sIgE) на яєчний білок зазвичай використовується як початок при обстеженні пацієнта з підозрою на алергію на яйця. Тести IgE на компоненти яєць, такі як Gal d 2, використовуються для характеристики алергії на яйця. Більшість дітей з алергією на яйця з часом можуть розвинути толерантність до яєчного білка. Алергія на Gal d 2, як правило, пов’язана з невареними (сирими) яйцями. Люди з підозрою на алергію на яйця можуть відчувати алергічні реакції, такі як анафілаксія, симптоми шлунково-кишкового тракту (ШКТ), шкірні реакції та респіраторні захворювання після вживання яєчного білка. Перехресні реакції спостерігаються між овальбуміном (Gal d 2), виявленим у курячому яєчному білку та білках яєчного білка індики, качки, гуски та перехресну реакцію між овальбуміном (Gal d 2), присутнім у білку курячого яйця, та білками Gal d 5 і аповітелленіну I, присутнім у жовтку курячого яйця.
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження