Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ
Повернутися

Алергокомпонент Яйця, nGal d 2, яєчний овальбумін, IgE (f232)

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Яєчний білок багатий білками і вважається високоалергенним. Одним із цих білків є Gal d 2, який також називають овальбуміном, і він вважається основним алергеном для яєць. Яйце вважається одним із найпоширеніших джерел харчової алергії, особливо у немовлят і дітей, з рівнем поширеності в межах 1,3-1,6%. Однак поширеність алергії на яйця серед дорослих становить менше 0,25%. Специфічний тест IgE (sIgE) на яєчний білок зазвичай використовується як початок при обстеженні пацієнта з підозрою на алергію на яйця. Тести IgE на компоненти яєць, такі як Gal d 2, використовуються для характеристики алергії на яйця. Більшість дітей з алергією на яйця з часом можуть розвинути толерантність до яєчного білка. Алергія на Gal d 2, як правило, пов’язана з невареними (сирими) яйцями. Люди з підозрою на алергію на яйця можуть відчувати алергічні реакції, такі як анафілаксія, симптоми шлунково-кишкового тракту (ШКТ), шкірні реакції та респіраторні захворювання після вживання яєчного білка. Перехресні реакції спостерігаються між овальбуміном (Gal d 2), виявленим у курячому яєчному білку та білках яєчного білка індики, качки, гуски та перехресну реакцію між овальбуміном (Gal d 2), присутнім у білку курячого яйця, та білками Gal d 5 і аповітелленіну I, присутнім у жовтку курячого яйця.

Показання для призначення

1. При підозрі на харчову алергію до яєць.

2. Для діагностики причин поганого контролю симптомів респіраторної алергії.

3. Для діагностики причин атопічного дерматиту.

4. У пацієнтів з поствакцинальними реакціями (особливо при вакцинації від грипу та жовтої лихоманки)

Маркер

Алергії на білок курячого яйця.

Клінічна значущість

Клінічні симптоми з боку шлунково-кишкового тракту (ШКТ), шкірні реакції та респіраторні симптоми після вживання сирого або поганого обробленого яєчного білка. 

Клінічні симптоми описані вище після вживання мяса птиці за рахунок  перехресних реакцій.


Склад показників:

Алергокомпонент яйця nGal d 2, яєчний овальбумін, IgE (f232)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому