Загальна характеристика
Алерген персика, Pru p 1, є членом сімейства протеїнів (PR)-10, і має спільну структуру, гомологічну основному пилку берези, Bet v 1. Pru p 1 може перехресно реагувати з іншими сімействами білків PR-10, гомологічними протеїну Bet v 1, такими як плоди Rosaceae, фундук, морква та селера, також білки PR-10 також містяться в рослинах ряду Fagales (береза, ліщина, бук), а також у віддалено пов’язаних джерелах їжі, таких як персик, арахіс, полуниця та вишня Сенсибілізація Pru p 1 досить поширена в областях із високим рівнем гіперчутливості до пилку берези. Клінічні симптоми, пов’язані з чутливістю Pru p 1, зазвичай вражають ротову порожнину і часто є легкими або помірними , та зазвичай призводить до симптомів орального алергічного синдрому (свербіж у ротовій порожнині, подразнення слизової оболонки ротової порожнини або набряк губ, язика або горла). Даний алерген втрачає свої алергенні якості під дією теплової обробки та травних ферментів. Pru p 1 також може вступати в перехресну реакцію з пилком трав або вільхи, що призводить до синдрому « Їжа-пилок» (PFAS).
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження