Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ
Повернутися

Алергокомпонент Персика, rPru p1 PR‑10, IgE (f419)

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Алерген персика, Pru p 1, є членом сімейства протеїнів (PR)-10, і має спільну структуру, гомологічну основному пилку берези, Bet v 1. Pru p 1 може перехресно реагувати з іншими сімействами білків PR-10, гомологічними протеїну Bet v 1, такими як плоди Rosaceae, фундук, морква та селера, також білки PR-10 також містяться в рослинах ряду Fagales (береза, ліщина, бук), а також у віддалено пов’язаних джерелах їжі, таких як персик, арахіс, полуниця та вишня Сенсибілізація Pru p 1 досить поширена в областях із високим рівнем гіперчутливості до пилку берези. Клінічні симптоми, пов’язані з чутливістю Pru p 1, зазвичай вражають ротову порожнину і часто є легкими або помірними , та зазвичай призводить до симптомів орального алергічного синдрому (свербіж у ротовій порожнині, подразнення слизової оболонки ротової порожнини або набряк губ, язика або горла). Даний алерген втрачає свої алергенні якості під дією теплової обробки та травних ферментів. Pru p 1 також може вступати в перехресну реакцію з пилком трав або вільхи, що призводить до синдрому « Їжа-пилок» (PFAS).

Показання для призначення

1. Діагностика причин орального алергічного синдрома.

2.Харчова алергія на фрукти та овочі.

3. Диференціальна діагностика причин анафілаксії.

Маркер

Сенсибілізації до білку PR-10

Клінічна значущість

 Сенсибілізація до Pru p 1 призводить до симптомів орального алергічного синдрому (свербіж у ротовій порожнині, подразнення слизової оболонки ротової порожнини або набряк губ, язика або горла. Рідко - може бути причиною розвитку анафілаксії.


Склад показників:

Алергокомпонент персика, rPru p 1 PR-10, IgE (f419)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому