Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Алерген персика, Pru p 1, є членом сімейства протеїнів (PR)-10, і має спільну структуру, гомологічну основному пилку берези, Bet v 1. Pru p 1 може перехресно реагувати з іншими сімействами білків PR-10, гомологічними протеїну Bet v 1, такими як плоди Rosaceae, фундук, морква та селера, також білки PR-10 також містяться в рослинах ряду Fagales (береза, ліщина, бук), а також у віддалено пов’язаних джерелах їжі, таких як персик, арахіс, полуниця та вишня Сенсибілізація Pru p 1 досить поширена в областях із високим рівнем гіперчутливості до пилку берези. Клінічні симптоми, пов’язані з чутливістю Pru p 1, зазвичай вражають ротову порожнину і часто є легкими або помірними , та зазвичай призводить до симптомів орального алергічного синдрому (свербіж у ротовій порожнині, подразнення слизової оболонки ротової порожнини або набряк губ, язика або горла). Даний алерген втрачає свої алергенні якості під дією теплової обробки та травних ферментів. Pru p 1 також може вступати в перехресну реакцію з пилком трав або вільхи, що призводить до синдрому « Їжа-пилок» (PFAS).Якість тесту підтверджується сертифікатом програми зовнішньої оцінки якості Quality Club.
Показання для призначення
1. Діагностика причин орального алергічного синдрома.
2.Харчова алергія на фрукти та овочі.
3. Диференціальна діагностика причин анафілаксії.
Маркер
Сенсибілізації до білку PR-10
Клінічна значущість
Сенсибілізація до Pru p 1 призводить до симптомів орального алергічного синдрому (свербіж у ротовій порожнині, подразнення слизової оболонки ротової порожнини або набряк губ, язика або горла. Рідко - може бути причиною розвитку анафілаксії.
Склад показників:
Алергокомпонент персика, rPru p 1 PR-10, IgE (f419)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр
Референтні значення:
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.