Загальна характеристика
Bos d 6 Бичачий сироватковий альбумін - термолабільних білок, який є респіраторним та харчовим алергеном, що присутній в епідермісі, молоці і м’ясі великої рогатої худоби. Bos d 6 - головний (мажорний) алерген яловичини і другорядний (мінорний) алерген молока. Сенсибілізація до Bos d 6 виявляється у 60% пацієнтів з алергією на білки коров’ячого молока, але при вживанні яловичини клінічні прояви спостерігаються тільки у 10% пацієнтів. Термічна обробка молока та м’ясних продуктів знижує, але повністю не прибирає алергенні властивості даного білка. Пацієнти з наявними IgE-антитілами до бичачого сироваткового альбуміну можуть відмічати алергічні реакції при вживанні баранини і свинини.
Bos d 6 - маркер ризику виникнення системних алергічних реакцій, наприклад, при штучному заплідненні (використовується в складі поживних середовищ) та лікуванні клітинною терапією (використовується при виготовленні засобів для підтяжки шкіри, проти зморшок) або інших процедурах, що включають інфузію альбуміновмісних розчинів.
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження