Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ
Повернутися

Пакет досліджень "Передвакцинаційний"

Діагностичний напрямок

Діагностика алергії на ліки

Загальна характеристика

До складу пакету входять алергени коров'ячого желатину, дріжджів і овальбумина яйця. Дані компоненти, здатні викликати розвиток гіперреактивності у чутливих пацієнтів, та входять до складу значної частини вакцин, які використовуються в даний час.
1) Гідролізований желатин, отриманий з колагену великої рогатої ската, при виробництві вакцин використовується в якості стабілізатора. Желатин присутній у вакцинах проти БЦЖ, віспи, краснухи, епідемічного паротиту, тифу, енцефаліту та ін.
2) Овальбумин яйця (алергокомпонент nGald2) – у вакцинах присутній як залишковий фактор, тому що багато видів вакцинних штамів вірусів напрацьовуються в органних культурах курячих ембріонів. Залишковий овальбумин найчастіше визначається у вакцині проти грипу і жовтої лихоманки, рідше – у вакцинах проти краснухи, кору, паротиту. В європейській популяції приблизно 2% дітей мають алергію на один з компонентів яйця. Перед проведенням вакцинації проти грипу/жовтої лихоманки таким дітям слід обов'язково проходити тестування на алергію до овальбумину.
3) Дріжджі Saccharomyces cerevisiae використовуються при виробництві рекомбінантних антигенів для більшості сучасних вакцин. Препарати з залишковими компонентами цього мікроорганізму здатні викликати алергічні реакції у людей з відповідною сенситізацією.
Якість тесту підтверджується сертифікатом програми зовнішньої оцінки якості Quality Club.

Показання для призначення

Обстеження перед вакцинацією у пацієнтів схильних до алергії або у пацієнтів з обтяженим алергологічним анамнезом

Маркер

Маркер сенсибилизації до компонентів вакцин.

Клінічна значущість

Виявлення сенсибілізації до допоміжних компонентів вакцин перед вакцинацією

Склад показників:

Алерген коров'ячий желатин, sIgE (с74)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0.1
Метод ImmunoCAP

Алерген Дріжджі, sIgE (f45)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Алергокомпонент яйця, nGal d 2, яєчний овальбумін, IgE (f232)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Примітки:Дослідження проводиться у будь-який час протягом доби, незалежно від прийому їжі.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 5,0 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Інтерференція:

  • Не виявлено
  • Не виявлено

Інтерпретація:

  • У разі виявлення сенсибілізації до одного або кількох алергенів, що входять до складу пакету, рекомендується відмовитися від використання вакцин, до складу яких входить алерген-збудник. Рекомендується розглянути альтернативні варіанти вакцинних препаратів, які використовують інший тип стабілізатора / джерела антигену.
Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому