Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Альфа-лактальбумін - одновимірний глобулярний кальцій-зв’язуючий білок, який становить 25% сироваткових протеїнів і близько 5% всіх білків молока. У секреторних клітинах молочної залози він виступає регулятором синтезу лактози. Структура коров’ячого альфа-лактальбумина на 72% відповідає людському, володіє антибактеріальними і імуностимулюючі властивостями.
Якість тесту підтверджується <a href="https://dila.ua/ukr/sertification/sertifikat-quality-club.html" target="_blank">сертифікатом</a> програми зовнішньої оцінки якості Quality Club.
Показання для призначення
1. Діагностика первинної сенсибілізації до алергокомпонента молока nBos d4 альфа-лактальбуміну
2. Прогноз ризику перехресних реакцій на молоко
3. Обґрунтування рекомендацій щодо елімінації молока та при підборі гідролізованих сумішей для дітей раннього віку
4. При обстеженні дітей з алергічними захворюваннями
Маркер
Мажорний алерген молока, маркер істинної сенсибілізації
Клінічна значущість
Виявлення первинної сенсибілізації до алергокомпонентів молока, обґрунтування тактики ведення пацієнтів (елімінація молока, підбір гідролізованих сумішей)
Склад показників:
Алергокомпонент молока, nBos d 4 альфа-лактальбумін, IgE (f76)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
Інтерпретація:
Сенсибілізація до алергокомпоненту nBos d4 альфа-лактальбумину
Відсутність сенсибілізації до алергокомпоненту nBos d4 альфа-лактальбумину