Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
nBos d 5 - бета-лактоглобулін, чутливий до нагревання та ферментативного розщеплення. Мажорний алерген молока, маркер істинної сенсібілізаціі. Відсутній в грудному і верблюжому молоці, інші види молока (коров'яче, козяче, овече, кобиляче) містять бета -лактоглобулін. Міститься в свіжому і сирому молоці, а також в продукції з гідролізованого коров'ячого молока, в середньому -10% білків коров'ячого молока.
Якість тесту підтверджується сертифікатом програми зовнішньої оцінки якості Quality Club.
Показання для призначення
1. Діагностіка первинної сенсибілізації до алергокомпоненту молока nBos d5
2. Обгрунтування рекомендацій щодо елімінації харчових алергенів
3. При обстеженні дітей з алергічними захворюваннями
Маркер
Мажорний алерген молока, може бути маркером перехресної реактивності
Клінічна значущість
Виявлення первинної сенсибілізації до алергокомпонентів молока, обґрунтування тактики ведення пацієнтів (елімінація молока, підбір гідролізованих сумішей)
Склад показників:
Алергокомпонент молока, nBos d 5 бета-лактоглобулін, IgE (f77)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр
Референтні значення:
Правила підготовки
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
Інтерпретація:
Сенсибілізація до алергокомпоненту nBos d5 бета-лактоглобуліну
Відсутність сенсибілізації до алергокомпоненту nBos d5 бета-лактоглобуліну