Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
nBos d 5 - бета-лактоглобулін, чутливий до нагревання та ферментативного розщеплення. Мажорний алерген молока, маркер істинної сенсібілізаціі. Відсутній в грудному і верблюжому молоці, інші види молока (коров'яче, козяче, овече, кобиляче) містять бета -лактоглобулін. Міститься в свіжому і сирому молоці, а також в продукції з гідролізованого коров'ячого молока, в середньому -10% білків коров'ячого молока.
Якість тесту підтверджується <a href="https://dila.ua/ukr/sertification/sertifikat-quality-club.html" target="_blank">сертифікатом</a> програми зовнішньої оцінки якості Quality Club.
Показання для призначення
1. Діагностіка первинної сенсибілізації до алергокомпоненту молока nBos d5
2. Обгрунтування рекомендацій щодо елімінації харчових алергенів
3. При обстеженні дітей з алергічними захворюваннями
Маркер
Мажорний алерген молока, може бути маркером перехресної реактивності
Клінічна значущість
Виявлення первинної сенсибілізації до алергокомпонентів молока, обґрунтування тактики ведення пацієнтів (елімінація молока, підбір гідролізованих сумішей)
Склад показників:
Алергокомпонент молока, nBos d 5 бета-лактоглобулін, IgE (f77)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
Інтерпретація:
Сенсибілізація до алергокомпоненту nBos d5 бета-лактоглобуліну
Відсутність сенсибілізації до алергокомпоненту nBos d5 бета-лактоглобуліну