Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
rTri a 14 - рекомбінантний білок, що не містить CCD, відноситься до білків переносників ліпідів LTP. Призводить до алергічних реакцій при прийомі всередину, контакті зі шкірою і вдиханні пшеничного борошна (астма пекаря). Висока стійкість LTP до теплової обробки і протеолітичному розщепленнюв в травному тракті, дозволяє алергену проникати в кишковий тракт в майже незмінному стані, і викликати розвиток важких реакцій. Tri a 14 (LTP) мажорний алерген пшениці, може бути маркером перехресної реактивності до рослинної їжі: підродини Розацею, Prunoideae (персик, абрикос, слива) і Pomoideae (яблуко). Високий рівень перехресної реактивності спостерігається серед фруктів і овочів, таких як: солодкий каштан, капуста, волоський горіх, салат, і лісовий горіх, виноград і ін.
Якість тесту підтверджується <a href="https://dila.ua/ukr/sertification/sertifikat-quality-club.html" target="_blank">сертифікатом</a> програми зовнішньої оцінки якості Quality Club.
Показання для призначення
1. Діагностіка сенсибілізації до Tri a 14 пшениці
2. Для оцінки ризику розвитку системних алергічних реакцій на пшеницю
3. Обгрунтування рекомендацій щодо елімінації пшениці
4. У діагностиці алергічних захворювань
Маркер
Мажорний алерген пшениці, може бути маркером перехресної реактивності до рослинної їжі
Клінічна значущість
Виявлення сенсибілізації до компоненту пшениці Tri a 14, дифдіагностика перехресних реакцій з рослинними алергенами, обгрунтування елімінації пшениці
Склад показників:
Алергокомпонент пшениці, rTri a14 LTP, IgE (f433)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
Інтерпретація:
Сенсибілізація до специфічних компонентів пшениці вказує на справжню харчову алергію на пшеницю і допомагає виключити клінічно незначну сенсибілізацію, викликану перехресною реактивністю з рослинами