Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Пшениця є одним з основних зернових злаків, що належать до сімейства трави (Poaceae або Gramineae) і є основним продуктом харчування по всьому світу. rTri a19 омега-5 гліадін - мажорний алерген пшениці, маркер істинної сенсибілізації до пшениці, яка асоційована з негайною алергією на пшеницю і WDEIA (анафілаксія після вживання пшениці, індукована фізичним навантаженням, прийомом НПЗЗ, прийомом алкоголю або стресом). У дітей IgE-антитіла до Oмега-5 гліадіну (Tri a 19) асоційовані з ризиком миттєвих реакцій на пшеницю, перехресно-реактивний щодо інших гліадинів пшениці. IgE до rTri a19 омега-5 гліадін - маркери важких алергічних реакцій при вживанні пшениці.
Якість тесту підтверджується <a href="https://dila.ua/ukr/sertification/sertifikat-quality-club.html" target="_blank">сертифікатом</a> програми зовнішньої оцінки якості Quality Club.
Показання для призначення
1. Діагностика сенсибілізації до Tri a 19 пшениці.
2. Для оцінки ризику розвитку системних алергічних реакцій і розвитку WDEIA- синдрому.
3.Обгрунтування рекомендацій щодо елімінації пшениці.
Маркер
Мажорний алерген пшениці, маркер істиної сенсибілізації до пшениці, маркер ризику розвитку WDEIA- синдрому.
Клінічна значущість
Сенсибілізація до алергокомпоненту пшениці rTri a19 омега-5 гліадіну вказує на справжню харчову алергію на пшеницю, дозволяє прогнозувати важкі алергічні реакції при вживанні пшениці і наявності ко-факторів (WDEIA- синдром)/
Склад показників:
Алергокомпонент пшениці, rTri a 19 Omega-5 Gliadin, IgE (f416)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
Інтерпретація:
Сенсибілізація до аллергокомпоненту пшениці rTri a19 омега-5 гліадіну вказує на справжню харчову алергію на пшеницю
Відсутність сенсибілізації до омега-5 гліадіну