Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Персики мають середню ступінь аллергизючої активності. Найчастіше зустрічаються такі прояви, як захворювання травної системи у вигляді алергічного стоматиту, хейліту, гастриту, коліту, гастроентериту, захворювань шкіри (атопічний дерматит, кропив'янка, набряк Квінке) і органів дихання (алергічний риніт, астма). Вживання персиків протипоказано при аспіріновій бронхіальній астмі. При сенсибілізації до персику, можлива перехресна алергія до пилку дерев (береза, вільха, ліщина), латексу.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний аллергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій до персиків
Маркер
Маркер сенсибілізації до персиків
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, персик (f95)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.