Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Рис відноситься до сімейства злакових, володіє середнім ступенем алергенності. Алергія може виникнути як при прийомі рису в їжу, так і при його обробці, а також при вдиханні парів рису при приготуванні. Найбільш поширеними симптомами алергії є болі в животі, нудота, блювота, риніт, рінокон'юнктівіт, задишка, астма, екзема, кропив'янка, атопічний дерматит, набряк Квінке, анафілактичний шок. Можливе виникнення перехресних алергічних реакцій на кукурудзу, сою, арахіс, гречку, пшеницю, просо, ячмінь.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій до рису
Маркер
Маркер сенсибілізації до рису
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, рис (f9)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.