Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Ківі - тропічний фрукт з широким антигенними складом, найчастіше виникають алергічні реакції до антигену ківі актіндіну. Алергічні реакції вознікат при вживанні в їжу і при вдиханні його запаху. При сенсибілізації до ківі можливий розвиток перехресних алергічних реакцій при вживанні бананів, авокадо, кунжуту, при вдиханні пилку берези, злакових трав, контакті з латексом
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на ківі
Маркер
Маркер сенсибілізації до ківі
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, ківі (f84)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.