Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Казеїн є основним білком молока (становить 80% всіх протеїнів молока), кисломолочного сиру, сирів та інших молочних продуктів. Казеїн і казеїнати використовуються в якості наповнювачів при виготовленні ковбас, хліба, тушонки, морозива, соусів, кондитерської глазурі і т.д. Казеїн також широко застосовується як протеїновий напій в спортивному харчуванні. Найбільш поширеними симптомами алергії до молочних білків є розлади шлунково-кишкового тракту, атопічний дерматит, крапивниця.Можливе виникнення перехресної реактивності між казеїном коров'ячого, козячого та овечого молока.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій до казеїну молока
Маркер
Маркер сенсибілізації до казеїну
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічний IgE, казеїн (f78)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.