Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Яблука відносяться до харчових продуктів з низьким ступенем алергенності. При виникненні підвищеної чутливості до алергенів яблука, найчастіше спостерігаються порушення функцій травного тракту - здуття, болі в животі, гастрит, коліт і т.д. Іноді зустрічаються шкірні прояви (особливо у дітей) - атопічний дерматит, кропив'янка. Можлива перехресна реакція з алергенами персика, груші, айви,вишні, сливи, лісових горіхів, пилком берези, вільхи, полину.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний аллергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій до яблука
Маркер
Маркер сенсибілізації до яблук
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, яблуко (f49)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.