Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Часник, як етіологічний фактор харчової алергії відносять до низького ступеня алерггізуючої актівності. Алергія на часник може проявиться не тільки при попаданні рослини в організм (з їжею), а й його частинок, соку на шкіру. Нерідко хворі скаржаться, що самопочуття погіршується тільки від запаху. Можливе попадання алергену через дихальні шляхи. Не виключені також перехресні реакції, наприклад, може виявлятися і алергія на цибулю. Клінічна картина різноманітна: від кропив'янки до анафілактичного шоку
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій до часнику
Маркер
Маркер сенсибілізації до часнику
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, часник (f47)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.