Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Полуниця має сильну алергенну активність, широко використовується у виробництві кондитерської та кисломолочної продукціі. Полуниця сприяє підвищенню кількості гістаміну в організмі, що може бути причиною псевдоалергіі. Алергія на полуницю, як правило, супроводжується порушенням функції ШКТ (хейліт, гастрит, коліт, гастроентерит ), шкірними проявами (атопічний дерматит, кропив'янка, набряк Квінке) і рідше порушеннями функції дихальної системи (алергічний риніт, бронхіальна астма). При алергії до полуниці можливий розвиток перехресних реакцій до малини, ожини, смородини, брусниці.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний аллергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на полуниці
Маркер
Маркер сенсибілізації до полуниці
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, полуниця (f44)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.