Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Лосось - океанічна риба сімейства лососевих, відноситься до продуктів з високим ступенем алергенності.
Алергія може проявлятися порушенням функцій травної системи (алергічний стоматит, хейліт, гастрит, коліт, гастроентерит), шкірними проявами (атопічний дерматит, кропив'янка, набряк Квінке), порушеннями функцій дихальної системи (алергічний риніт, бронхіальна астма). При алергії на лосось, ступінь алергічної реакції може залежати від обробки риби: у вареному і сирому вигляді можливий розвиток сильніших реакцій, ніж при вживанні консервованого лосося. Можливі перехресні аллергічні реакції до морепродуктів.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій до лосося
Маркер
Маркер сенсибілізації до лосося
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, лосось (f41)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.