Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Апельсини - найбільш поширені представники цитрусових, відносться до сильних алергенів. Перехресні реакції спостерігаються з лимоном, лаймом, клементином, грейпфрутом, кумкватом, мандаринами та ін. Шкірка апельсин використовується в приготуванні різних лікерів і апельсинового масла, що протипоказані при алергії до апельсинів.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на апельсини
Маркер
Маркер сенсибілізації до апельсину
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, апельсин (f33)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.