Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Морква - рослина сімейства зонтичні, є високоалергенним продуктом. При підвищеній чутливості організму до моркви можливий розвиток таких симптомів алергії, як оральний алергічний синдром (свербіж губ і слизової порожнини рота, можливий набряк губ, піднебіння та язику), утруднення дихання, алергічні риніт та кон'юнктивіт, симптоми ураження ЖКТ. При алергії до моркви, можливі перехресні алергічні реакції до інших рослин сімейства зонтичні: селера, аніс, кмин, кріп, любисток, петрушка, а також на пилок берези і полину.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на моркву
Маркер
Маркер сенсибілізації до моркви
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, морква (f31)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.