Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Головні алергени телятини - сироваткові альбуміни і імуноглобуліни. У яловичині присутні бичачий сироватковий альбумін і гамма-глобулін, термолабільні білки, що входять до складу коров'ячого молока. Отже, при термічній обробці алергічна активність знижується. Алергія на яловичину проявляється порушеннями функції травної системи, шкірними патологіями і рідше порушеннями функції дихальної системи. Може бути показником перехресної алергії до білків коров'ячого молока або алергенів кота. У пацієнтів з непереносимістю молока можливі алергічні реакції на яловичину.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на телятину
Маркер
Маркер сенсибілізації до телятини
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, яловичина (f27)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.