Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Горіхи - сильний аллерген. Харчова алергія найчастіше проявляється порушеннями функцій травної системи у вигляді нудоти, блювоти, болю в животі, діареї. Шкірними симптомами алергії на волоський горіх можуть бути свербіж, кропив'янка, атопічний дерматит і ангіонабряк, рідше виявляються порушення функції дихальної системи. Можливі перехресні реакції з ківі, горіхами інших видів, маку, кунжуту, рису, злакових трав, лісових горіхів
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний аллергоз). Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на волоський горіх.
Маркер
Маркер сенсибілізації до волоських горіхів
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, волоський горіх (f256)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.