Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Алергени крабів мають високу ступінь алергизуючої активності, дуже стабільні і не руйнуються при кип'ятінні.
Часто сенсибілізація виникає тільки до цього виду ракоподібних. Але майже у 50% може проявлятися і перехресна алергія до інших ракоподібних (креветки, омар) і деяких видів риб. Симптоми проявляються протягом 2-6 ч - від локального ураження окремих органів і систем до генералізованих реакцій, аж до анафілактичного шоку.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний аллергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на краби
Маркер
Маркер сенсибілізації до крабів
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, краб (f23)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.