Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Капуста - гіпоалергенний овоч, алергічні реакції розвиваються рідко. Реакціі гіперчутливості ка капусті можуть проявлятися після вживання її в їжу, вдихання пилку (можлива сінна лихоманка) або контакту зі шкірою. Харчова алергія може проявитися загостренням алергічного риніту, бронхіальної астми, кропив'янкою, шлунково-кишковими розладами. При алергії на капусту описані перехресні реакції на гірчицю, рапс, ріпу, а також персики, пилок полину, інші сорти капусти. Маринована, квашена капуста може викликати псевдоалергічні реакції у пацієнтів схильних до алергічних реакцій через високий вміст гістаміну.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на капусту
Маркер
Маркер сенсибілізації до капусти
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, капуста (f216)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.