Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Соєві боби (Soybeam) можуть бути причиною алергічних реакцій, перш всього у дітей до 3 лет. Бобові містять близько 30 різних антигенів, серед них 8-10 алергенів. Найважливіші компоненти сої - альбумін, віцілін, легумін, причому фракція альбуміну найбільш аллергенна. Алергія до соевих бобів частіше проявляється у вигляді атопічного дерматиту. При алергії на білки сої перехресна реакція може виникнути при споживанні гороху, квасолі, чечевиці, арахісу та картоплі. У деяких сенсибілізованих до пилку берези пацієнтів також може проявлятися чутливість до алергенів сої.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на сою
Маркер
Маркер сенсибілізації до сої
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, соя (f14)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.