Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Панель "Харчова-2" включає алергени фруктів (персик, яблуко, ківі, апельсин, полуниця) і алергени овочів (капуста, морква, селера, часник, картопля, помідор). Вони відносяться до сильних алергенів, і при споживанні можуть сприяти розвитку алергічних захворювань (частіше- атопічного дерматиту).
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань, пов'язаних з сенсибілізацією до харчових алергенів, особливо у пацієнтів з ознаками орального алергічного синдрому (свербіж, печіння, набряк у порожнині рота).
Для виявлення сенсибілізації до фруктів і овочів.
Маркер
Маркер сенсибілізації до харчових алергенів
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, персик (f95)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, яблуко (f49)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, капуста (f216)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, морква (f31)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, селера (f85)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, вишня (f242)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, часник (f47)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, ківі (f84)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, апельсин (f33)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, картопля (f35)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, полуниця (f44)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, томат (f25)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 5,0 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.