Загальна характеристика
Алерген персика, Pru p 3, є неспецифічним білком переносу ліпідів типу 1 (nsLTP 1) Алерген персика, Pru p 3 nsLTP відноситься до рослинних паналлергенів через їх широке поширення серед рослинної їжі та пилку. LTP з різних рослинних продуктів і пилку можуть перехресно реагувати один з одним, що може спричинити багаторазову сенсибілізацію до рослинної їжі та призвести до синдрому LTP у пацієнтів з алергією .Перехресна реактивність Pru p 3 спостерігається з більшістю представників сімейства Rosaceae, таких як яблуня, слива, вишня та абрикос. Він також може перехресно реагувати з членами, що містять nsLTP з інших родин, таких як волоський горіх, фундук, арахіс, спаржа, салат, помідори, кукурудза, цибуля та морква. Типові клінічні симптоми алергії, спричиненої Pru p 3, включають синдром оральної алергії (ОАС), анафілаксію (ураження шлунково-кишкового тракту, нудота, блювання та діарея), генералізовану або контактну кропив’янку та іноді важку астму. Pru p 3 діє як маркерний алерген є одним з діагностичних індикаторів для виявлення алергії на плоди сімейства Rosaceae.
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження