Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Дріжджі мають різноманітне застосування в харчовій та фармацевтичній промисловості, виробництві напоїв, біопалива , тощо . У сенсибілізованих до дріжджів можуть розвиватися респіраторні симптоми, такі як астма, зокрема астма пекаря, алергічний риніт та інші. Перехресна реактивність спостерігалася між іншими видами дріжджів і цвілі. Зокрема, включаючи S. cerevisiae, C. herbarum, A. alternata, C. albicans тощо. Вживання дріжджів може викликати алергію у пацієнтів з алергією на цвіль
Показання для призначення
1. Для діагностики причин алергічних реакцій під час вакцинації.
2. Для виявлення причин неконтрольованого перебігу атопічного дерматиту.
3. Діагностика харчової алергії.
Маркер
Алергічних реакцій, які пов'язані із дріжджами
Клінічна значущість
Хлібопекарські дріжджі — алерген, що входить до складу вакцин проти гепатиту В. Як і інші препарати, вакцини можуть викликати алергічні реакції.
Склад показників:
Алерген Дріжджі, sIgE (f45)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр
Референтні значення:
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.