Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Алергени риби та морепродуктів відносяться до 8 найбільш поширених алергенів у світі з ризиком розвитку тяжких алергічних реакцій та анафілаксії. Іноді харчова алергія починається із розвитку неспецифічних симптомів, таких як нудота, блювання та біль у животі. Наступні епізоди можуть бути більш тяжкими та призвести до серйозних наслідків.
Показання для призначення
1. Повторні епізоди нудоти, блювання та біль у животі після вживання риби та /або морепродуктів.
2. Пацієнти із хронічною спонтанною кропив'янкою незрозумілою етіології.
3.Гостра кропив'янка, розвиток якої може бути пов'язаний із вживанням риби та морепродуктів.
4.Пацієнти, які постійно контактують з рибою та /або морепродуктами за професійними вимогами.
5.Пацієнти з атопічним дерматитом для визначення можливих провокуючих факторів.
Маркер
Маркер справжньої алергії на рибу та морепродукти.
Клінічна значущість
Підтвердження діагнозу істинної харчової алергії та профілактика розвитку тяжких та анафілактичних реакцій.
Склад показників:
Специфічні IgE, тріска (f3)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, краб (f23)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, креветка (f24)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, лосось (f41)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.