Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ
Повернутися

Алергопанель "Харчова: риба та морепродукти"

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Алергени риби та морепродуктів відносяться до 8 найбільш поширених алергенів у світі з ризиком розвитку тяжких алергічних реакцій та анафілаксії. Іноді харчова алергія починається із розвитку неспецифічних симптомів, таких як нудота, блювання та біль у животі. Наступні епізоди можуть бути більш тяжкими та призвести до серйозних наслідків.

Показання для призначення

1. Повторні епізоди нудоти, блювання та біль у животі після вживання риби та /або морепродуктів.

2. Пацієнти із хронічною спонтанною кропив'янкою незрозумілою етіології.

3.Гостра кропив'янка, розвиток якої може бути пов'язаний із вживанням риби та морепродуктів.

4.Пацієнти, які постійно контактують з рибою та /або морепродуктами за професійними вимогами.

5.Пацієнти з атопічним дерматитом для визначення можливих провокуючих факторів.


Маркер

Маркер справжньої алергії на рибу та морепродукти.

Клінічна значущість

Підтвердження діагнозу істинної харчової алергії та профілактика розвитку тяжких та анафілактичних реакцій.


Склад показників:

Специфічні IgE, тріска (f3)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Специфічні IgE, краб (f23)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Специфічні IgE, креветка (f24)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Специфічні IgE, лосось (f41)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Умови підготовки (якщо інше не визначено лікарем):За 4 години Витримати голодування, виключити жирну їжу. Можна пити воду. Для дітей до 1 року - бажано дотриматись максимально можливого проміжку між годуваннями, або безпосередньо перед наступним годуванням.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому