Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Gal-alpha-1,3-Gal (alpha-Gal) Thyroglobulin – олігосахарид ссавців, що може бути причиною розвитку важкої алергічної реакції. Наявність Ig E-антитіл до alpha-Gal у пацієнта призводить до розвитку альфа-гал синдрому. Первинна сенсибілізація до alpha-Gal, як правило, виникає після укуса Іксодового кліща. Клінічні прояви альфа-гал синдрому (харчова алергія та кропив’янка, ангіоневротичний набряк або анафілаксія) починається через 3-5 годин після вживання червоного м'яса (яловичина, свинина, баранина, конина, дичина та ін.) та субпродуктів ссавців (нирки і печінка) і желатину; або медикаментозною алергією, особливо в разі парентерального введення ліків, отриманих з клітин або тканин ссавців (наприклад, цетуксимаб або колоїди на основі желатину). Якість тесту підтверджується сертифікатом програми зовнішньої оцінки якості Quality Club.
Показання для призначення
1. Діагностика первинної сенсибілізації до алергокомпоненту Gal-alpha-1,3-Gal (alpha-Gal) Thyroglobulin
2. Прогноз ризику перехресних реакцій при вживанні червоного м'яса, субпродуктів і використанні ліків, отриманих з клітин або тканин ссавців (наприклад, цетуксимаб або колоїди на основі желатину)
3. Обгрунтування рекомендацій щодо елімінації червоного м'яса і субпродуктів
4. При обстеженні дітей з алергічними захворюваннями
Маркер
Маркер сенсибілізації до олігосахариду alpha-Gal
Клінічна значущість
Виявлення сенсибілізації до алергокомпоненту Gal-alpha-1,3-Gal (alpha-Gal) Thyroglobulin, обґрунтування тактики ведення пацієнтів
Склад показників:
Алергокомпонент Бичачий nGal-alpha-1,3-Gal (alpha-Gal) Thyroglobulin, IgE
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр
Референтні значення:
Правила підготовки
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
Інтерпретація:
Сенсибілізація до алергокомпоненту Gal-alpha-1,3-Gal (alpha-Gal) Thyroglobulin
Відсутність сенсибілізації до алергокомпоненту Gal-alpha-1,3-Gal (alpha-Gal) Thyroglobulin