Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Алергія на банани зустрічається рідко. Можливий розвиток псевдоалергійних реакцій, обумовлених наявністю в їх складі серотоніна. Алергія на банан, як правило, супроводжується порушенням функції шлунково-кишкового тракту, шкірними проявами. Можуть спостерігатися перехресні реакції з глютеном пшениці, ківі, динею, авокадо, латексом, пилком подорожника.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на банани
Маркер
Маркер сенсибілізації до бананів
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, банан (f92)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.