Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Алергія на куряче м'ясо зустрічається відносно рідко і виявляється у 0,6-5% людей з харчовою алергією. Головним алергеном виступає курячий сироватковий альбумін. У деяких пацієнтів з сенсибілізацією до курячого м'яса вознікаетс алергія на яйця. Серед клінічних проявів харчової алергії - гостра кропив'янка, ангіонабряк, напади бронхіальної астми, рідше алергічний рініт. Тяжкі алергічні реакції виникають вкрай рідко.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на куряче м'ясо
Маркер
Маркер сенсибілізації до м'яса курки
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, м`ясо курки (f83)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.