Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ
Повернутися

Специфічні IgE, м'ясо курки (f83)

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Алергія на куряче м'ясо зустрічається відносно рідко і виявляється у 0,6-5% людей з харчовою алергією. Головним алергеном виступає курячий сироватковий альбумін. У деяких пацієнтів з сенсибілізацією до курячого м'яса вознікаетс алергія на яйця. Серед клінічних проявів харчової алергії - гостра кропив'янка, ангіонабряк, напади бронхіальної астми, рідше алергічний рініт. Тяжкі алергічні реакції виникають вкрай рідко.

Показання для призначення

Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на куряче м'ясо

Маркер

Маркер сенсибілізації до м'яса курки

Клінічна значущість

Визначення наявності і ступеня сенсибілізації до м'яса курки

Склад показників:

Специфічні IgE, м`ясо курки (f83)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Умови підготовки (якщо інше не визначено лікарем):За 4 години Витримати голодування, виключити жирну їжу. Можна пити воду. Для дітей до 1 року - бажано дотриматись максимально можливого проміжку між годуваннями, або безпосередньо перед наступним годуванням.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому