Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Алергія на кукурудзу зустрічається досить часто серед усіх випадків гіперчутливості до зернових культур. Типові реакції можуть викликати як оброблені зерна, так і компоненти, наприклад, кукурудзяний білок. Шкіряними проявами алергії на кукурудзу можуть бути свербіж, кропив'янка, атопічний дерматит і ангіонабряк, рідше виявляються порушення функцій дихальної системи, такі як алергічний риніт, бронхіальна астма. Харчова алергія найчастіше проявляється порушеннями функцій травної системи у вигляді нудоти, блювоти, болю в животі, діареї.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний аллергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на кукурудзу
Маркер
Маркер сенсибілізації до кукурудзи
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, кукурудза (f8)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.