Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Основні алергени вівсяного борошна- це глютеноподібні белкі. Вівсяне борошно - один з компонентів різних продуктів харчування. Симптоми алергічної реакції на овес - це зазвичай почервоніння і свербіж шкіри, нудота, блювота, біль в області живота і діарея, ангіоневротичний набряк, рінокон'юнктівіт, набряк гортані, кашель і бронхоспазм аж до розвитку системних реакцій, таких як анафілактичний шок. Часто спостерігається перехресна алергія до пилку злакових трав (пирій повзучий, тимофіївка лучна, ковиль та ін.)
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на вівсянку
Маркер
Маркер сенсибілізації до вівсянки
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, вівсянка (f7)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.