Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Пшениця культивована - однорічна трав'яниста рослина сімейства злакові (м'ятлікові). Алергія на пилок пшениці культивованої пов'язана з часом її цвітіння, яке припадає на червень - липень. Часто зустрічаються перехресні реакції на пилок трав того ж сімейства (злакові): райграс, жито, овес, польовицю, костер, єжу, лисохвіст, тимофіївку, а також на мед, геркулес і крупи (овес, пшеницю, ячмінь і т.д.) , пшеничне борошно та вироби з неї (хліб, печиво, млинці, макаронні вироби і т.д.), манну крупу, паростки пшениці, висівки, панірувальні сухарі, суміші для приготування соусів і кремів, м'ясні продукти з наповнювачами (ковбаси, сосиски, м'ясні консерви), замінники кави на основі пшениці, пиво, віскі, пшеничну горілку, сою, боби, арахіс. Можливі реакції на полуницю, суницю, цітрусові. Не рекомендується застосування фітопрепаратів всіх злакових трав.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний аллергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій до пшениці
Маркер
Маркер сенсибілізації до пшениці
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, пшениця (f4)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.