Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Картопля містить алергени, що належать до сімейства профілінів. Картопляне борошно і крохмаль, зазвичай, не містять алергенів. Можливі перехресні реакції на пилок яблуні, берези, вільхи, а також на речовини, що входять до складу овочів сімейства пасльонових (баклажан, томати, перець стручковий зелений і червоний , паприка, тютюн)
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на картоплю
Маркер
Маркер сенсибілізації до картоплі
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, картопля (f35)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.