Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Тріска - морська риба сімейства тріскових, відноситься до продуктів з високим ступенем алергенності.
При підвищеній чутливості організму до риби можуть виникнути такі симптоми алергії, як атопічний дерматит, кропив'янка, свербіж шкіри, шлунково-кишкові розлади. Можливий розвиток ангіоневротичного набряку і анафілактичного шоку. При кулінарній обробці алергени риби можуть потрапляти в повітря, викликаючи симптоми з боку дихальних шляхів - риніт, напади бронхіальної астми та ін. Можливі перехресні алергічні реакції на інші види риб, морепродукти (кальмари, краби, мідії, креветки, рибна ікра та ін.) .
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний аллергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на тріску
Маркер
Маркер сенсибілізації до тріски
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, тріска (f3)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.