Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Свиняче м'ясо низькоалергенний продукт. Серед пацієнтів з атопічним захворюваннями у 1,5-20% визначається сенсибілізація до свинини. Алергія на свинину виявляється у 20% дітей і у 8,6% дорослих, які страждають на брохіальну астму. При термічній обробці його алергенна активність зменшується. Існує значна перехресна реактивність між свининою і епідермісом кішки в зв'язку зі схожістю структури сироваткового альбуміну цих тварин. Описані випадки розвитку контактного дерматиту після роботи зі свинячим м'ясом.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на свинину
Маркер
Маркер сенсибілізації до свинини
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, свинина (f26)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.