Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Вишня-алерген із середнім ступенем аллергизирующей активності. Алергія може проявлятися у вигляді захворювань травної системи (алергічний стоматит, хейліт, гастрит, коліт, гастроентерит), шкіри (атопічний дерматит, кропив'янка) і органів дихання (алергічний риніт). Часто спостерігається перехресна алергія до пилку дерев сімейства березові. Можуть розвиватися реакції при вживанні в їжу яблук, слив, абрикос, черешні, персиків, ківі, моркви, картоплі, селери, лісових горіхів.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний аллергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на вишні
Маркер
Маркер сенсибілізації до вишні
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, вишня (f242)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.