Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Креветки є одним з найбільш високоаллергенних продуктів харчування. Вплив алергену проявляється при вживанні продукту в сирому, вареному, маринованому і копченому вигляді, а також при вдиханні парів алергену (наприклад, при кулінарній обробці).
Основним алергеном креветок є білок тропомиозин, який має перехресну реактивність з алергенами інших ракоподібних і морських молюсків (креветок, омарів, раків, мідій, устриць, кальмарів), а також нехарчових членистоногих: комах (тарганів), павукоподібних (кліщів домашнього пилу), нематод (круглих черв'яків).
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний аллергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на креветки
Маркер
Маркер сенсибілізації до креветок
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, креветка (f24)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.