Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ
Повернутися

Специфічні IgE, креветка (f24)

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Креветки є одним з найбільш високоаллергенних продуктів харчування. Вплив алергену проявляється при вживанні продукту в сирому, вареному, маринованому і копченому вигляді, а також при вдиханні парів алергену (наприклад, при кулінарній обробці).
Основним алергеном креветок є білок тропомиозин, який має перехресну реактивність з алергенами інших ракоподібних і морських молюсків (креветок, омарів, раків, мідій, устриць, кальмарів), а також нехарчових членистоногих: комах (тарганів), павукоподібних (кліщів домашнього пилу), нематод (круглих черв'яків).

Показання для призначення

Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний аллергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на креветки

Маркер

Маркер сенсибілізації до креветок

Клінічна значущість

Визначення наявності і ступеня сенсибілізації до креветок

Склад показників:

Специфічні IgE, креветка (f24)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Умови підготовки (якщо інше не визначено лікарем):За 4 години Витримати голодування, виключити жирну їжу. Можна пити воду. Для дітей до 1 року - бажано дотриматись максимально можливого проміжку між годуваннями, або безпосередньо перед наступним годуванням.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому