Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
М'ясо кролика - дієтичний продукт. В м'ясі кролика присутні сироватковий альбумін і гамма-глобулін - термолабільні білки, які є сильними алергенами. При термічній обробці алергічна активність знижується. Проявами алергії можуть бути порушення функції травної системи (алергічний стоматит, хейліт, гастрит, коліт, гастроентерит ), шкірні прояви (атопічний дерматит, кропив'янка, набряк Квінке), порушення функції дихальної системи (алергічний риніт, бронхіальна астма). Можливі перехресні реакції з курятиною.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на м'ясо кролика
Маркер
Маркер сенсибілізації до м'яса кролика
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, м`ясо кролика (f213)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.