Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Лісові горіхи (фундук) відносяться до сімейства Березових. Якщо людина страждає на поліноз на пилок ліщини, вільхи або берези то в більшості випадків, у нього буде алергія і на фундук. Найбільш часто прояви алергії до лісового горіха можуть бути у вигляді орального алергічного синдрому: свербіж та печіння в роті, поколювання язику, набряклість язику, висипання біля рота, лущення червоної облямівки губ. Алергени фундука можуть міститися в горіховому маслі, шоколаді.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний аллергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій до ліщини
Маркер
Маркер сенсибілізації до ліщини
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, ліщина (f17)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.