Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Арахіс підземний, або культурний (Arachis hypogaeaceae, Leguminosae, Groundnuts) - однорічна рослина сімейства бобових. Насіння (горіхи) містять до 25-30% білка. Може бути причиною найбільш важкої харчової алергії, аж до летальних випадків від анафілактичного шоку. У дітей алергія часто розвивається у віці до 4 років. Можуть спостерігатися перехресні алергічні реакції: соя, банани, кісточкові (слива, персики і т.п.), зелений горошок, томати, картопля, латекс.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на арахіс
Маркер
Маркер сенсибілізації до арахісу
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, арахіс (f13)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.