Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Кунжут, як етіологічний фактор харчової алергії відносять до високого ступеня алергізучої активності (без урахування індивідуальних особливостей). При алергічній реакції на кунжут можливий висип, набряки, дискомфорт у шлунку, астма та екзема, аж до розвитку системних реакцій, таких як анафілактичний шок. Можливі перехресні реакції з: ківі, лісовий горіх і інші горіхи, борошно вівсяне і пшеничне.
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний аллергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на кунжут
Маркер
Маркер сенсибілізації до кунжуту
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, кунжут (f10)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.