Діагностичний напрямок
Діагностика харчової алергії
Загальна характеристика
Панель "Харчова-4" - комплексне дослідження, яке включає алергени овочів, фруктів, круп, горіхів, м'яса. Дослідження дозволяє виявити сенсибілізацію по рівню специфічних IgE до найбільш важливих харчових алергенів. Проявами харчової алергії можу бути порушення функції травної системи (хейліт, гастрит, коліт, гастроентерит), шкірні прояви (атопічний дерматит, кропив'янка, набряк Квинке) і порушення функції дихальної системи (алергічний риніт, астма).
Показання для призначення
Для діагностики алергічних захворювань, пов'язаних з сенсибілізацією до харчових алергенів. Для виявлення сенсибілізації до харчових алергенів.
Маркер
Маркер сенсибілізації до харчових алергенів
Клінічна значущість
Склад показників:
Специфічні IgE, молоко коров`яче (f2)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічний IgE, казеїн (f78)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, яєчний білок (f1)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, яєчний жовток (f75)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, тріска (f3)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, креветка (f24)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, м`ясо курки (f83)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, свинина (f26)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, персик (f95)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, яблуко (f49)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, морква (f31)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, селера (f85)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, апельсин (f33)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, картопля (f35)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, томат (f25)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, пшениця (f4)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, вівсянка (f7)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, соя (f14)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, арахіс (f13)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, ліщина (f17)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, мигдаль (f20)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Специфічні IgE, кунжут (f10)
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л
Референтні значення:
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 8,0 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.